hofstede-slide-tab-zonneglazen

Zonneglazen bij Anton Hofstede In Leeuwarden

Zonneglazen beschermen de ogen tegen schadelijke uv-stralen van de zon. En die bescherming is belangrijk, want fel zonlicht is slecht voor de ogen en kan zelfs leiden tot een ontsteking van het hoornvlies. Voor diverse situaties zijn er verschillende zonneglazen verkrijgbaar, een sporter heeft immers andere eisen dan de bestuurder van een auto. Kom gewoon eens bij ons langs om te informeren welke zonneglazen geschikt zijn voor u.

Kleuren

Zonneglazen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. De meest gebruikte kleuren zijn zwart, grijs en groen. Hoe donkerder de kleur, hoe meer zonlicht er tegen gehouden wordt. Toch zijn er situaties waarin lichte zonneglazen beter zijn. Tijdens het beoefenen van buitensporten, bijvoorbeeld skiën, zijn oranje of gele zonneglazen zeer geschikt. Deze glazen geven namelijk veel contrast. Tijdens het autorijden is het juist belangrijk dat u geen last heeft van de zon, dan zijn donkere glazen zeer geschikt.

Polariserend

Er zijn zonneglazen die de schittering van de zon voor een groot deel weghalen. Dit zijn polariserende glazen. Dankzij verschillende dunne lagen die op het brillenglas zijn aangebracht, is de schittering van de zon op bijvoorbeeld het water, niet meer storend. Knijpen met uw ogen is dan verleden tijd 

Zonneglazen op sterkte

Zonneglazen zijn ook op sterkte verkrijgbaar. Echter kunnen niet alle zonnebrillen op sterkte gemaakt worden. Afhankelijk van de curve van de zonnebril, kunnen wij u vertellen bij welke zonnebril wel en bij welke zonnebril geen glazen op sterkte kunnen. 

Kom langsTop